estas llegint...
conferència, Presentacions

Acte de presentació del llibre d’Antoni Vives sobre la festa de Sant Antoni


Ahir va tenir lloc la presentació del llibre d’Antoni Vives sobre la festa de Sant Antoni a Artà, una de les conclusions de l’autor és la gran importància que tenen per a la cohesió social dels col·lectius humans les festes de vertadera arrel popular on la participació del poble és central, com és el cas de la de Sant Antoni.

Cabrer i Vives conversen abans de la presentació

Cabrer i Vives conversen abans de la presentació

Ambientats amb l’exposició de fotografies de Riutort i amb les antigues màscares dels dimonis planant sobre els caps, es van congregar ahir a les vuit del vespre,  una cinquantena de persones al Museu Regional d’Artà, per assistir a la presentació del llibre Viure, escriure i reviure la festa, Una història cultural de la celebració de Sant Antoni a Artà durant el segle XX.

Un vídeo produït per la Universitat de Barcelona va encalentir l’acte abans que Jaume Cabrer fes la intervenció d’obertura, explicant els orígens del llibre i el currículum del seu autor com a professor de la UB i premiat per les seves investigacions de caràcter històric i antropològic.

A continuació Antoni Vives va explicar les investigacions que havia dut a terme per realitzar la seva tesi sobre la festa de Sant Antoni d’Artà, origen d’aquest llibre. I va destacar algunes de les conclusions a les que havia pogut arribar, entre els quals  la gran importància que tenen per a la cohesió social dels col·lectius humans les festes de vertadera arrel popular on la participació del poble és central, com en el cas de la de Sant Antoni. I va aprofitar per reivindicar la necessitat que l’administració segueixi invertint en investigació ja que amb els actuals retalls, la ciència correr perill de deixar de produir-se a l’estat espanyol.

Al final de l’acte l’editorial Documenta Balear va posar a la venda exemplars del llibre presentant, molts dels quals van ser signats per l’autor.

Unes 50 persones assistiren a la presentació del llibre d’Antoni Vives

About Museu Regional d'Artà

El Museu Regional d'Artà, està situat a la Plaça de l'Ajuntament a la vila d'Artà (Mallorca). Compta amb una secció d'Arqueologia, on s'exposen i conserven peces representatives de la Prehistòria de Mallorca i una d'història natural en la qual podem observar nombroses col·leccions de les espècies dels ecosistemes illencs. És gestionat per la Fundació Museu Regional d'Artà, presidida per Joan Llorenç Garcias, i de la qual en formen part l'Ajuntament d'Artà, La Caixa d'Estalvis de Baleasrs "Sa Nostra", i la Parroquia d'Artà

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Twitter Updates

%d bloggers like this: