estas llegint...
Uncategorized

Aprenent fets i recordant anècdotes a ses Païsses. Visita de la segona i tercera edat.


ses Païsses segona edat

El passat divendres dia 19 d’octubre el grup de la tercera edat d’Artà va visitar el jaciment de ses Païsses. També, el diumenge dia 28 del mateix mes, el grup de la segona edat va visitar el jaciment. La visita tenia l’objectiu d’explicar la cultura talaiòtica i postalaiòtica i les evidències d’aquestes dues en el jaciment de ses Païsses. Els assistents van gaudir d’un recorregut on es passava per les estructures recentment restaurades i finalitzava a la zona actual d’excavació. Durant la visita pogueren apreciar diferents tipus de construccions depenent de la seva finalitat, la tècnica de construcció que empraven i l’evolució de les estructures durant aquestes cultures prehistòriques.

ses Païsses segona edat

Alguns dels assistents recordaren la seva infantesa per ses Païsses, contaven que era un dels jugadors dels nins del poble, que els frares els duien a aprendre oracions baix el monòlit de Costa i Llobera, o que els contaven que pel forat del dintell de la porta de la murada hi feien derramar la sang dels sacrificats.

En definitiva, les dues visites serviren perquè tots els que hi érem en sabéssim una mica més d’un racó emblemàtic del poble.

Museu Regional d’Artà.

About Museu Regional d'Artà

El Museu Regional d'Artà, està situat a la Plaça de l'Ajuntament a la vila d'Artà (Mallorca). Compta amb una secció d'Arqueologia, on s'exposen i conserven peces representatives de la Prehistòria de Mallorca i una d'història natural en la qual podem observar nombroses col·leccions de les espècies dels ecosistemes illencs. És gestionat per la Fundació Museu Regional d'Artà, presidida per Joan Llorenç Garcias, i de la qual en formen part l'Ajuntament d'Artà, La Caixa d'Estalvis de Baleasrs "Sa Nostra", i la Parroquia d'Artà

Debats

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Twitter Updates

%d bloggers like this: